همه - خبر روز
هر آوندى بدانچه در آن نهند تنگ شود جز آوند دانش که هر چه در آن نهند فراختر گردد . [نهج البلاغه]
امروز: جمعه 04 تیر 27
نگرانی وزیر دفاع آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی

خبرگزاری فارس: وزیر دفاع آمریکا با ابراز نگرانی از برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران گفت که این هواپیماها می‌تواند برای آمریکا مشکل ساز شود.


به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، "رابرت گیتس " در گفت‌وگو با اعضای کمیته تخصیص بودجه سنای آمریکا از نگرانی خود از برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی خبر داد. وی مدعی شد که این سلاح می‌تواند به دست تروریست‌ها بیفتد.
گیتس ادامه داد: کشورهایی نظیر ایران در حال توسعه هواپیماهای بدون سرنشین خود هستند و پیشتر نیز این توانایی را داشته‌اند.
وزیر دفاع آمریکا اضافه کرد: این یک نگرانی است چون آنها می‌توانند برای ما [در افغانستان و در عراق] مشکل ایجاد کنند.
گیتس افزود: البته هواپیماهای بدون سرنشین [ایران] نسبتا آهسته پرواز می‌کنند و ما نیروی هوایی خیلی توانایی داریم بنابراین من واقعا فکر می‌کنم که توانایی ما برای حفاظت از نیروهایمان در برابر این هواپیماها به خصوص در صحنه نبرد خوب است.
"احمد وحیدی " وزیر دفاع ایران در ماه فوریه دو خط تولید هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفته را افتتاح کرد.
این هواپیماها قادر هستند عملیات نظارت، ردیابی و حتی حمله با دقت بسیار بالا را انجام دهند.
انتهای پیام/ح

منبع ما : http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8901060125


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 8:56 عصر | نظرات دیگران()
طالبانی وارد تهران شد

خبرگزاری فارس: جلال طالبانی رئیس جمهور عراق دقایقی پیش وارد تهران شد.


به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، دقایقی پیش جلال طالبانی رئیس جمهور عراق برای شرکت در جشن جهانی نوروز که 7 و 8 فروردین به ترتیب در تهران و سپس شیراز برگزار می شود، وارد تهران شد و مورد استقبال علی اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن قرار گرفت.
طالبانی به همراه هیاتی از کشور عراق و به دعوت جمهوری اسلامی ایران به تهران آمده است.
انتهای پیام/

 

منبع ما : http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8901060277


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 8:45 عصر | نظرات دیگران()

به گفته این منبع، آمریکایی ها به شدت از بیانیه اخیر نوری المالکی که به استفاده از اختیارات خود به عنوان فرمانده نیروهای مسلح عراق در صورتی که آرای انتخابات پارلمانی اخیر به صورت مجدد بازشماری نشود، استفاده خواهد کرد، خشمگین است.

یک پایگاه اطلاع رسانی وابسته به یک کشور ثروتمند و بانفوذ عربی از هشدار آمریکا به نخست وزیر عراق در صورت نپذیرفتن نتایج نهایی انتخابات و اقدام نظامیان آمریکایی برای سرنگون کردن دولت وی در مدت تنها سه دقیقه خبر داده است.

 ایلاف روزنامه وابسته به عربستان سعودی به نقل از منابع خود فاش کرد دولت آمریکا پیامهایی برای نوری المالکی نخست وزیر عراق با این مضمون ارسال کرده است که اگر در صورت شکست در انتخابات، قدرت را به طور مسالمت آمیز تحویل ندهد، نظامیان آمریکایی دولت وی را طی چند دقیقه سرنگون خواهند کرد.
 
به گفته این منبع، آمریکایی ها به شدت از بیانیه اخیر نوری المالکی که به استفاده از اختیارات خود به عنوان فرمانده نیروهای مسلح عراق در صورتی که آرای انتخابات پارلمانی اخیر به صورت مجدد بازشماری نشود، استفاده خواهد کرد، خشمگین است.
 
این منبع افزود : آمریکایی ها پس از هشدار  شماری از رهبران ائتلاف دولت قانون به انتفاضه مردمی در صورتی که آرای انتخابات پارلمانی بازشماری نشود، نوری المالکی را تهدید کردند که در صورت شکست وی در انتخابات و مخالفت با تحویل مسالمت آمیز و رسمی قدرت، نظامیان آمریکایی در مدت سه دقیقه او را سرنگون خواهند کرد.
 
پایگاه اطلاع رسانی الوسط عراق ادعا کرده بود یکی از اعضای دولت قانون، مسئولان کمیسیون عالی انتخابات را به صورت تلفنی تهدید کرده که کمیسیون نوار ضبط شده این مکالمه را به نماینده سازمان ملل متحد در عراق تحویل داده است.

منبع ما : http://parsapress.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=235:1389-01-05-09-53-20&catid=1:latest-news&Itemid=68


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 8:42 عصر | نظرات دیگران()

دکتر فرامرز رفیع‌پور، استاد دانشگاه شهید بهشتی، دارای دکتری در علوم اجتماعی، فوق دکتری در روش تدریس، پروفسوری و اجازه تدریس در آلمان، استاد مدعو دانشگاه مدیسون، مولف چهارده جلد کتاب، برنده جایزه کتاب سال، برنده اولین جشنواره خوارزمی و فارابی است. آنچه در زیر می خوانید متن صحبتهای ایشان است در دیدار اساتید  دانشگاه با رهبر انقلاب.

اخبار وسط بسم الله الرّحمن الرّحیم.
دکتر فرامرز رفیع‌پور، استاد دانشگاه شهید بهشتی، دارای دکتری در علوم اجتماعی، فوق دکتری در روش تدریس، پروفسوری و اجازه تدریس در آلمان، استاد مدعو دانشگاه مدیسون، مولف چهارده جلد کتاب، برنده جایزه کتاب سال، برنده اولین جشنواره خوارزمی و فارابی است. آنچه در زیر می خوانید متن صحبتهای ایشان است در دیدار اساتید  دانشگاه با رهبر انقلاب.

بسم الله الرّحمن الرّحیم.
اجازه میخواهم که به دویست سال قبل برگردم. آقا محمدخان قاجار، گرجستان را دو بار تسخیر کرد. ایران در این سطح بود. هیچ کشوری نمیتوانست با ایران، آن موقع رقابت کند. از آن سال به بعد، به تدریج ایران افول کرد. جنگ‌های پی در پی که با روسیه داشت، باعث شد که افراد فکر کنند که باید بروند ایده‌های جدید را از غرب بگیرند. مسیر تجدد آغاز شد. این مسیر تجدد نتوانست جواب ما را بدهد. راه حلی را نتوانست برای ما بیاورد. حتی انقلاب مشروطه. برای اینکه نتوانستند تجدد را با سنت ما تلفیق کنند. برای اینکه تجدد در غرب از انقلاب فرانسه سرچشمه گرفت، بنیان مردمی داشت و پایه‌اش بر گسترش دمکراسی و کاهش فاصله بین فقیر و غنی بود. پایه‌های مردمی در کشورها تقویت شده بود. وحدت ملی به دست آمده بود. کنترل ثروت و رفتار مسؤولان در مدنظر بود.

یک روحیه انقلابی که ما هم بعد از انقلاب داشتیم، مسؤولان ایرانی، نه پادشاهانشان، نه درباریانشان، نه دیوانسالارشان این پایه‌ها را اصلاً نمی‌خواستند. آنها یک زندگی ارباب رعیتی و اشرافی را مایل بودند داشته باشند. وقتی ژاپنی‌ها رفتند به اروپا، مهندسینشان با دوربینهای مخفی در نقش کارگر مدلهای آنها را گرفتند. پادشاهان ما که رفتند به آنجا، از وامهای روسیه و کشورهای دیگر استفاده کردند، رفتند آنجا خوشگذرانی کردند و نتیجه‌ای که برای ما داشتند، بیشترش جک‌هایی بود که با عنوان کریم شیرهای زیاد شنیدید. مسجد آقا بزرگ کاشان را اگر ملاحظه بفرمایید، می‌بینید که آخرین اقدام معماری اصیل ایرانی است. بعد از آن همه زمینه‌ها افول کرد.

آقای ادوارد مولر، خدا رحمتش کند، مرد بزرگواری، هشتاد و هشت کشور را بررسی کرده بود و علل پیشرفت این کشورها را نگاه کرده بود. در کنار رشد اقتصادی، دمکراسی و عدم استبداد در این کشورها و کاهش نابرابری، سه تا عنصر پیشرفت کشورها بوده. کشور ایران در آن زمان از آفریقای جنوبی و کره جنوبی پیشرفته‌تر بود در زمان شاه. اما دو عنصر اساسی را نداشت. یکی پایه‌های مردمی دمکراسی و یکی هم فاصله فقیر و ثروتمند. به همین علت هم آفریقای جنوبی و هم ایران سقوط کردند حکومتهایشان.

اما خارجیها که با ایران در ارتباط بودند، این رفتار پادشاهان ایرانی را ترجیح میدادند. آنها مایل نبودند که ایرانیها دست از زندگی اشرافیشان بردارند. بنابراین با نیت استعماری که داشتند، ساختار ارباب و رعیتی، نابرابری، اشرافیت و اسراف را در ایران به یک فرهنگ تبدیل کردند. در نتیجه در روند تجددخواهی، ما فقط عناصر ظاهری را از غرب گرفتیم. اروپاییها خوشحال بودند تولیدشان را به ما بدهند. ما خوشحال بودیم مصرف کنیم. پول و منابع خودمان را به آنها بدهیم. ما حاضر نبودیم و نیستیم که کار را انجام بدهیم. کار مال رعیت است. تهرانی‌های جنوب شهری میگویند کار مال خر است. ما اربابیم، نباید کار کنیم. منابع ملی را می‌دهیم، ظواهر را می‌گیریم.
اوایل این فرایند تجدد، ایران با این کشورها در رقابت بود. در پایانش ول کرد. گفت ما دیگر باختیم و بهتر است همین جوری مصرف بکنیم. دقت بفرمایید نکته ظریف. تجدد در ایران رشد کرد. سنت ما همان جور ماند. فاصله بین تجدد و سنت آن قدر گسترش پیدا کرد که ما فرصت نکردیم سنت خودمان را اصلاح کنیم. اصلاً به آن نپرداختیم. فرایند، در نتیجه بین تجدد و سنت یک تضاد عجیب به وجود آمد. در تضاد همیشه یکی این را خوب میداند و آن دیگری را بد. سنتگرایان، تجدد را بد میدانند. تجددگرایان، سنتگرایان را.

انقلاب اسلامی، هدفش یک بازگشت به خود بود. انقلاب اسلامی دنبال یک هویت بودش. جستجوی هویت در سنت. سنت ما دو وجه دارد. یک وجه بسیار خوب. یک وجه نه چندان خوب. وجه نه چندان خوبش، جامعه ارباب و رعیتی است و اشرافیت است، که همه شئون جامعه را فراگرفته بود. وجه مثبت سنت ما این است که ما شبکه‌های کاری داشتیم. ما سیستم داشتیم. ما سیستم تولید، سیستم روابط اجتماعی، بازار را داشتیم. بنها را داشتیم. محلات را داشتیم. جوانمردی و اخوت و مروت را داشتیم. کمکهای متقابل به هم میکردیم. و همه اینها در سایه مذهب بود. از اهداف انقلاب، این بود که ما طاغوت و اشرافیت و روحیه اسراف و مصرفگرایی را از بین ببریم، ایجاد الفت بکنیم و اخوت. خب، اما با غرب در تضاد قرار گرفتیم. یک جنگ نظامی با ما مقابله کرد. که نتیجه‌اش تثبیت انقلاب بود. اما چون در این جنگ موفق نشدند، جنگ اقتصادی و مخصوصاً جنگ فرهنگی و اجتماعی را در پیش گرفتند.

اداره این جامعه قبلاً دست آمریکایی‌ها بوده با سطح تفکر و تخصص بالا. برای اداره جامعه و حل مسایل جامعه، ما به فکر و تخصص و توانمندیهای زیادی احتیاج داریم. اولین اهدافی که وجود داشت، این است که فکر باید از بین برود. سازماندهیها باید از بین بروند. مسایل باید افزایش پیدا کنند. فکر چه جوری به وجود می‌آید؟ از سیستم آموزش و پرورش و از سیستم دانشگاهی. این دو باید از بین بروند. دانشگاهها باید بروند به طرف مدرک‌گرایی و ارزشهای غلط غربی را وارد کنند. یکی از اساتید یا رؤسای دانشگاه می‌گفت که ما گاهی اوقات پیش می‌آید که جوانهای سالم وارد دانشگاه میشوند و محصولات ممکن است آن جور مثل قبل نباشند که اینها وارد شدند. در سازماندهی، هدف این است که افراد لایق در سطر قرار نگیرند و فساد، سازمانها را فرابگیرد. کوشش بعدی این است که مسایل این قدر گسترش پیدا کنند که از فکر مسؤولان بیشتر بشوند و مسؤولان نتوانند. این از طریق پیچیدگی روابط اجتماعی است. از طریق گسترش بی‌حد دولت و مثلاً رادیو و تلویزیون و غیره است.
آنها نمی‌خواهند اجازه بدهند که سنت یک بار آزمایش بشود که آیا با سنت میشود جامعه را اداره کرد یا نه. اولین قدم‌هایی که بعد از انقلاب در این مسیر انجام گرفت، آزمایش و خطا بود. اما به زودی سنت با روش جدیدی با آن مقابله شد، با چیزی به نام توسعه. تجدد، همان تجدد با نام نو. پدر بنده یک شعری دارد. عرض میکنم.

باز آمدی پیمانشکن تا عشوه در کارم کنی / با غنچه خندان لب خون در دل زارم کنی
با شیوه و آهنگ نو با حیله و نیرنگ نو / بار دگر با رنگ نو رنگی تو عیارم کنی

تجدد مجدداً در پوشش توسعه آمد. بازی سنت و تجدد مثل بازی قرمز و آبی است. توسعه یا تجدد دارد بین انقلابیون رخنه میکند. اکثراً می‌خواهند بگویند که سنت موفق نمی‌شود. تردید می‌کنند در اداره دینی جامعه و صحبت از این می‌کنند که جدایی دین از سیاست باشد. اگر چنین فرصتی داده نشود، در واقع ما تضاد بین سنت و تجددمان تقویت خواهد شد. ما باید این اجازه را داشته باشیم، به قول آقای ایرین فچر، که آن چیزی را که خودمان می‌خواهیم، آزمایش بکنیم و این آزمایش را به سرانجام برسانیم. هدف این است که گفته بشود مدل سنتی جواب نمی‌دهد. از هر رنگ و لباسی دارند میروند به آن مسیر. و بدبختی سر این شده که تلفیق سنت و تجدد را دارند انجام می‌دهند به صورت مبتذل. این را در بعضی از برنامه‌های تلویزیونی میشود ملاحظه کرد.

من به آقای احمدی‌نژاد میخواهم عرض کنم که ایشان آخرین تیر ترکش سنت محسوب میشوند. انشاءالله باید دقت بشود که بتوانند موفق بشوند. بعضی‌ها میگویند حالا کی گفته که توسعه غلط است؟ روز به روز باعث آشفتگی بیشتر جامعه میشود. جامعه سرکش، غیرقابل کنترل میشود. و یک جامعه تولیدی به یک جامعه مصرفی تبدیل میشود. وقتی هم پول نفت از بین برود، بنگلادش هدف نهایی است. راه حل. گفتن پیشنهاد و راه حل خیلی خطرناک است. هر ایده خوبی مثل تهاجم فرهنگی، مثل تجملگرایی، مثل مهندسی فرهنگی، تمام این ایدههای خوب، خراب میشوند. اگر قبلاً اندیشیده نشود که چطور اینها باید اجرایی بشوند. برای این کار بوذرجمهرها و نظام‌الملکها را که به مُلک، نظام میداده اند باید پیدا کنیم. متفکران صالح و وطن‌دوست، ما به یک مدل همه جانبه برای اداره کشور احتیاج داریم.

جامعه ما و حکومت دینی ما به سازماندهی دین احتیاج دارد. دینی که ما تاکنون داشتیم، یک دین اپوزیسیونر بوده. دین تقابلی بوده. دینی بوده که فقط به کارهای عبادی میپرداخته. به اداره کشور نپرداخته. ما به یک سازماندهی جدید، به یک سلسله مراتب در دین احتیاج داریم، با رأسش ولی فقیه. سازماندهیهای کنونی شبیه ملوکالطوایفی جواب نمی‌دهند. خودمختاریهایی که در دین ملاحظه میشود، بعضی از کسانی که به درجه اجتهاد میرسند و دور خودشان افرادی را جمع میکنند، نتیجه نمی‌دهد. ما وارد انواع بازیهای تضاد شده ایم. و بازیهای تضاد پیامدهایی دارد که باید بیشتر بررسی بشود.

از خداوند میخواهم که این مُلک و ملت شریف ایران را حفظ کند. دریغ است ایران که ویران شود. من از خداوند میخواهم که برای مردم شریف، یک شخص قصی‌القلب و نادان را حاکم نکند. در آن صورت، این مردم خواهند فهمید قدر عافیت آن داند که به مصیبتی گرفتار آید. دعا کنیم که خداوند این وقوف را به ما بدهد، که قدر رهبرمان را بدانیم. همه از این رهبر توقع دارند. همه انتظار دارند. کانون تمام مسایل و دغدغه‌هاست. این همه درد و دغدغه را انسان تحملش برایش سخت است. امیدواریم که ما فهم و شعور این را به دست بیاوریم، که این دغدغه‌ها را درک کنیم و رهبرمان احساس تنهایی نداشته باشند. از خداوند میخواهیم که در این ماه مبارک دلهای ما را صیقل داده باشد. مسؤولان همدیگر را متقابلاً درک کنند. بدانند همه در یک کشتی هستند و اُلفت‌شان بیشتر بشود. اگر اتفاقی بیفتد، به هیچ کسی رحم نمیشود. حتی به آنهایی که فکر میکنند الآن دارند خودشیرینی‌هایی انجام میدهند. تشکر میکنم.


منبع: ماهنامه راه  حتی انقلاب مشروطه. برای اینکه نتوانستند تجدد را با سنت ما تلفیق کنند. برای اینکه تجدد در غرب از انقلاب فرانسه سرچشمه گرفت، بنیان مردمی داشت و پایه‌اش بر گسترش دمکراسی و کاهش فاصله بین فقیر و غنی بود. پایه‌های مردمی در کشورها تقویت شده بود. وحدت ملی به دست آمده بود. کنترل ثروت و رفتار مسؤولان در مدنظر بود.

یک روحیه انقلابی که ما هم بعد از انقلاب داشتیم، مسؤولان ایرانی، نه پادشاهانشان، نه درباریانشان، نه دیوانسالارشان این پایه‌ها را اصلاً نمی‌خواستند. آنها یک زندگی ارباب رعیتی و اشرافی را مایل بودند داشته باشند. وقتی ژاپنی‌ها رفتند به اروپا، مهندسینشان با دوربینهای مخفی در نقش کارگر مدلهای آنها را گرفتند. پادشاهان ما که رفتند به آنجا، از وامهای روسیه و کشورهای دیگر استفاده کردند، رفتند آنجا خوشگذرانی کردند و نتیجه‌ای که برای ما داشتند، بیشترش جک‌هایی بود که با عنوان کریم شیرهای زیاد شنیدید. مسجد آقا بزرگ کاشان را اگر ملاحظه بفرمایید، می‌بینید که آخرین اقدام معماری اصیل ایرانی است. بعد از آن همه زمینه‌ها افول کرد.

آقای ادوارد مولر، خدا رحمتش کند، مرد بزرگواری، هشتاد و هشت کشور را بررسی کرده بود و علل پیشرفت این کشورها را نگاه کرده بود. در کنار رشد اقتصادی، دمکراسی و عدم استبداد در این کشورها و کاهش نابرابری، سه تا عنصر پیشرفت کشورها بوده. کشور ایران در آن زمان از آفریقای جنوبی و کره جنوبی پیشرفته‌تر بود در زمان شاه. اما دو عنصر اساسی را نداشت. یکی پایه‌های مردمی دمکراسی و یکی هم فاصله فقیر و ثروتمند. به همین علت هم آفریقای جنوبی و هم ایران سقوط کردند حکومتهایشان.

اما خارجیها که با ایران در ارتباط بودند، این رفتار پادشاهان ایرانی را ترجیح میدادند. آنها مایل نبودند که ایرانیها دست از زندگی اشرافیشان بردارند. بنابراین با نیت استعماری که داشتند، ساختار ارباب و رعیتی، نابرابری، اشرافیت و اسراف را در ایران به یک فرهنگ تبدیل کردند. در نتیجه در روند تجددخواهی، ما فقط عناصر ظاهری را از غرب گرفتیم. اروپاییها خوشحال بودند تولیدشان را به ما بدهند. ما خوشحال بودیم مصرف کنیم. پول و منابع خودمان را به آنها بدهیم. ما حاضر نبودیم و نیستیم که کار را انجام بدهیم. کار مال رعیت است. تهرانی‌های جنوب شهری میگویند کار مال خر است. ما اربابیم، نباید کار کنیم. منابع ملی را می‌دهیم، ظواهر را می‌گیریم.
اوایل این فرایند تجدد، ایران با این کشورها در رقابت بود. در پایانش ول کرد. گفت ما دیگر باختیم و بهتر است همین جوری مصرف بکنیم. دقت بفرمایید نکته ظریف. تجدد در ایران رشد کرد. سنت ما همان جور ماند. فاصله بین تجدد و سنت آن قدر گسترش پیدا کرد که ما فرصت نکردیم سنت خودمان را اصلاح کنیم. اصلاً به آن نپرداختیم. فرایند، در نتیجه بین تجدد و سنت یک تضاد عجیب به وجود آمد. در تضاد همیشه یکی این را خوب میداند و آن دیگری را بد. سنتگرایان، تجدد را بد میدانند. تجددگرایان، سنتگرایان را.

انقلاب اسلامی، هدفش یک بازگشت به خود بود. انقلاب اسلامی دنبال یک هویت بودش. جستجوی هویت در سنت. سنت ما دو وجه دارد. یک وجه بسیار خوب. یک وجه نه چندان خوب. وجه نه چندان خوبش، جامعه ارباب و رعیتی است و اشرافیت است، که همه شئون جامعه را فراگرفته بود. وجه مثبت سنت ما این است که ما شبکه‌های کاری داشتیم. ما سیستم داشتیم. ما سیستم تولید، سیستم روابط اجتماعی، بازار را داشتیم. بنها را داشتیم. محلات را داشتیم. جوانمردی و اخوت و مروت را داشتیم. کمکهای متقابل به هم میکردیم. و همه اینها در سایه مذهب بود. از اهداف انقلاب، این بود که ما طاغوت و اشرافیت و روحیه اسراف و مصرفگرایی را از بین ببریم، ایجاد الفت بکنیم و اخوت. خب، اما با غرب در تضاد قرار گرفتیم. یک جنگ نظامی با ما مقابله کرد. که نتیجه‌اش تثبیت انقلاب بود. اما چون در این جنگ موفق نشدند، جنگ اقتصادی و مخصوصاً جنگ فرهنگی و اجتماعی را در پیش گرفتند.

اداره این جامعه قبلاً دست آمریکایی‌ها بوده با سطح تفکر و تخصص بالا. برای اداره جامعه و حل مسایل جامعه، ما به فکر و تخصص و توانمندیهای زیادی احتیاج داریم. اولین اهدافی که وجود داشت، این است که فکر باید از بین برود. سازماندهیها باید از بین بروند. مسایل باید افزایش پیدا کنند. فکر چه جوری به وجود می‌آید؟ از سیستم آموزش و پرورش و از سیستم دانشگاهی. این دو باید از بین بروند. دانشگاهها باید بروند به طرف مدرک‌گرایی و ارزشهای غلط غربی را وارد کنند. یکی از اساتید یا رؤسای دانشگاه می‌گفت که ما گاهی اوقات پیش می‌آید که جوانهای سالم وارد دانشگاه میشوند و محصولات ممکن است آن جور مثل قبل نباشند که اینها وارد شدند. در سازماندهی، هدف این است که افراد لایق در سطر قرار نگیرند و فساد، سازمانها را فرابگیرد. کوشش بعدی این است که مسایل این قدر گسترش پیدا کنند که از فکر مسؤولان بیشتر بشوند و مسؤولان نتوانند. این از طریق پیچیدگی روابط اجتماعی است. از طریق گسترش بی‌حد دولت و مثلاً رادیو و تلویزیون و غیره است.
آنها نمی‌خواهند اجازه بدهند که سنت یک بار آزمایش بشود که آیا با سنت میشود جامعه را اداره کرد یا نه. اولین قدم‌هایی که بعد از انقلاب در این مسیر انجام گرفت، آزمایش و خطا بود. اما به زودی سنت با روش جدیدی با آن مقابله شد، با چیزی به نام توسعه. تجدد، همان تجدد با نام نو. پدر بنده یک شعری دارد. عرض میکنم.

باز آمدی پیمانشکن تا عشوه در کارم کنی / با غنچه خندان لب خون در دل زارم کنی
با شیوه و آهنگ نو با حیله و نیرنگ نو / بار دگر با رنگ نو رنگی تو عیارم کنی

تجدد مجدداً در پوشش توسعه آمد. بازی سنت و تجدد مثل بازی قرمز و آبی است. توسعه یا تجدد دارد بین انقلابیون رخنه میکند. اکثراً می‌خواهند بگویند که سنت موفق نمی‌شود. تردید می‌کنند در اداره دینی جامعه و صحبت از این می‌کنند که جدایی دین از سیاست باشد. اگر چنین فرصتی داده نشود، در واقع ما تضاد بین سنت و تجددمان تقویت خواهد شد. ما باید این اجازه را داشته باشیم، به قول آقای ایرین فچر، که آن چیزی را که خودمان می‌خواهیم، آزمایش بکنیم و این آزمایش را به سرانجام برسانیم. هدف این است که گفته بشود مدل سنتی جواب نمی‌دهد. از هر رنگ و لباسی دارند میروند به آن مسیر. و بدبختی سر این شده که تلفیق سنت و تجدد را دارند انجام می‌دهند به صورت مبتذل. این را در بعضی از برنامه‌های تلویزیونی میشود ملاحظه کرد.

من به آقای احمدی‌نژاد میخواهم عرض کنم که ایشان آخرین تیر ترکش سنت محسوب میشوند. انشاءالله باید دقت بشود که بتوانند موفق بشوند. بعضی‌ها میگویند حالا کی گفته که توسعه غلط است؟ روز به روز باعث آشفتگی بیشتر جامعه میشود. جامعه سرکش، غیرقابل کنترل میشود. و یک جامعه تولیدی به یک جامعه مصرفی تبدیل میشود. وقتی هم پول نفت از بین برود، بنگلادش هدف نهایی است. راه حل. گفتن پیشنهاد و راه حل خیلی خطرناک است. هر ایده خوبی مثل تهاجم فرهنگی، مثل تجملگرایی، مثل مهندسی فرهنگی، تمام این ایدههای خوب، خراب میشوند. اگر قبلاً اندیشیده نشود که چطور اینها باید اجرایی بشوند. برای این کار بوذرجمهرها و نظام‌الملکها را که به مُلک، نظام میداده اند باید پیدا کنیم. متفکران صالح و وطن‌دوست، ما به یک مدل همه جانبه برای اداره کشور احتیاج داریم.

جامعه ما و حکومت دینی ما به سازماندهی دین احتیاج دارد. دینی که ما تاکنون داشتیم، یک دین اپوزیسیونر بوده. دین تقابلی بوده. دینی بوده که فقط به کارهای عبادی میپرداخته. به اداره کشور نپرداخته. ما به یک سازماندهی جدید، به یک سلسله مراتب در دین احتیاج داریم، با رأسش ولی فقیه. سازماندهیهای کنونی شبیه ملوکالطوایفی جواب نمی‌دهند. خودمختاریهایی که در دین ملاحظه میشود، بعضی از کسانی که به درجه اجتهاد میرسند و دور خودشان افرادی را جمع میکنند، نتیجه نمی‌دهد. ما وارد انواع بازیهای تضاد شده ایم. و بازیهای تضاد پیامدهایی دارد که باید بیشتر بررسی بشود.

از خداوند میخواهم که این مُلک و ملت شریف ایران را حفظ کند. دریغ است ایران که ویران شود. من از خداوند میخواهم که برای مردم شریف، یک شخص قصی‌القلب و نادان را حاکم نکند. در آن صورت، این مردم خواهند فهمید قدر عافیت آن داند که به مصیبتی گرفتار آید. دعا کنیم که خداوند این وقوف را به ما بدهد، که قدر رهبرمان را بدانیم. همه از این رهبر توقع دارند. همه انتظار دارند. کانون تمام مسایل و دغدغه‌هاست. این همه درد و دغدغه را انسان تحملش برایش سخت است. امیدواریم که ما فهم و شعور این را به دست بیاوریم، که این دغدغه‌ها را درک کنیم و رهبرمان احساس تنهایی نداشته باشند. از خداوند میخواهیم که در این ماه مبارک دلهای ما را صیقل داده باشد. مسؤولان همدیگر را متقابلاً درک کنند. بدانند همه در یک کشتی هستند و اُلفت‌شان بیشتر بشود. اگر اتفاقی بیفتد، به هیچ کسی رحم نمیشود. حتی به آنهایی که فکر میکنند الآن دارند خودشیرینی‌هایی انجام میدهند. تشکر میکنم.


منبع: ماهنامه راه

منبع ما : http://parsapress.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=242:1389-01-05-21-35-58&catid=3:main&Itemid=68


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 8:41 عصر | نظرات دیگران()

حجم تردد را‌ه‌های ایران اعلام شد؛

بیش‌ترین تردد در آزادراه تهران به قم / آغاز موج اول برگشت سفرهای نوروزی

آزادراه تهران به قم با 53 هزار وسیله، ساری به قائم‌شهر با 35 هزار وسیله و قم به تهران با 34 هزار وسیله در 24 ساعت گذشته، بیش‌ترین تردد وسایل نقلیه در راه‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران ، مرکز مدیریت راه‌های کشور اعلام کرد: بیش‌ترین ترافیک عبوری در محورهای یاد شده به ترتیب مربوط به ساعات 12 تا 13، 16 تا 17 و 15 تا 16 روز گذشته بوده است که طی این ساعات به ترتیب چهار هزار و 600، سه هزار و سه هزار و 600 وسیله در محورهای مذکور ثبت شده‌اند.

در همین مدت بیش‌ترین تخطی از سرعت مجاز مربوط به محورهای گلوگاه به بهشهر و مشهد به چناران با تعداد بیش از 14 هزار تخلف بوده است که انتظار می‌رود رانندگان ضمن رعایت ضوابط ایمنی، آسایش سفر خود و دیگران را فراهم کنند.

همچنین بر اساس آخرین اطلاعات واصله از ایستگاه‌های ترددشماری از ساعت 12 نیمه‌شب تا ساعت 10 روز پنج‌شنبه آزادراه قم به تهران با 14 هزار وسیله و تهران به قم با 12 هزار وسیله و چناران به مشهد با 9 هزار وسیله، بیش‌ترین تردد روز جاری را به خود اختصاص داده‌اند و حجم سفرها از استان‌های شمالی کشور (گیلان و مازندران) به سمت تهران به ترتیب در محورهای چالوس، آزادراه رشت - قزوین و فیروزکوه تا لحظه مخابره خبر به ترتیب معادل 4090، 4470 و 1976 وسیله بوده است که نسبت به روزهای گذشته در حال افزایش بوده و افزایش حجم سفرهای منتهی به تهران می‌تواند گویای آغاز موج اول برگشت سفرهای نوروزی باشد.

بر اساس این گزارش مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از هموطنان خواست در صورت نیاز به اطلاعات راه‌ها با شماره تلفن‌های گویای 141و 9-88926668 و 84498666 یا از طریق سامانه پیام کوتاه 3000141 تماس و از آخرین وضعیت آمد و شد در راه‌های اطلاع یابند.

منبع ما : http://yjc.ir/news/NewsDesc.aspx?newsid=10003213


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 11:21 صبح | نظرات دیگران()
آماده‌باش ارتش لبنان به دنبال تجاوز امروز اسراییل

به دنبال تجاوز محدود روز پنجشنبه ارتش رژیم صهیونیستی به سیم خاردار مرزی منطقه الوزانی در خاک لبنان، ارتش لبنان به حالت آماده باش درآمد

به گزارش ایرنا از بیروت، یک واحد از نیروهای ارتش اسراییل صبح امروز با تجاوز به سیم خاردار مرزی در منطقه الوزانی در جنوب لبنان و تمرکز بر تپه مشرف بر منطقه، حالت جنگی به خود گرفت که این موضوع موجب شد تا واحدهای ارتش لبنان مستقر در منطقه الوزانی با تجهیزات کامل به حالت آماده باش در آیند.

بر پایه گزارش خبرگزاری ملی لبنان، واحد نظامی متجاوز اسراییلی مشتمل بر 17 نظامی با عبور از روستای اشغالی الغجر سوریة از سیم خاردار مرزی تجاوز کردند.

چند روز پیش نیز چند دستگاه تانک اسراییلی از حریم مرزی لبنان عبور کردند و جنگنده های اسراییلی نیز بیش از دو هزار و 600 بار از زمان پایان جنگ 33 روزه حریم هوایی لبنان را بر خلاف قطعنامه های سازمان ملل متحد نقض کردند.

منبع ما : http://rajanews.com/detail.asp?id=46949


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 11:15 صبح | نظرات دیگران()
تعیین نخستین سخنران نماز جمعه 89
جمعه ششم فروردین ماه‏، مراسم عبادی سیاسی نمازجمعه تهران در دانشگاه تهران برپا خواهد شد.

بصیری استاد دانشگاه نیز سخنران پیش از خطبه‌ها خواهد بود. 

گفتنی است سید احمدخاتمی آخرین خطبه‌های نماز جمعه تهران در سال 88 را ایراد کرده بود.
 
 

 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 11:14 صبح | نظرات دیگران()

به گزارش 598:
مصوبه تحول اقتصادی مجلس به مردم ضربه می زند، دولت مخالف است + دلایل کارشناسی دولت

در پی مخالفت شدید دولت با مصوبه مجلس و درخواست رئیس جمهور برای به رفراندم گذاردن این طرح ، دولت بخشی از دلایل کارشناسی خود را منتشر کرد: در حال حاضر مجموع یارانه پرداختی کشور (پنهان و آشکار) برای حامل‌های انرژی حدود یکصد هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود

اهداف قانون هدفمند کردن یارانه‌ها با رقم 40 هزار میلیارد تومان محقق می‌شود/ با 20 هزار میلیارد تومان، مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، انگیزه لازم برای اصلاح الگوی مصرف و تولید را نخواهند داشت/ با 20هزار میلیارد تومان همچنان منابع قابل توجهی برای واردات بنزین و گازوئیل به اقتصاد کشور تحمیل می‌شود/ آمار پایه محاسبات مرکز پژوهش‌ها بر مبنای ارقام 10سال پیش است/ مدل مورد استفاده مرکز پژوهش‌ها از کارایی لازم برای برآورد تورم هدفمند کردن یارانه‌ها برخوردار نیست

دبیرخانه کارگروه تحولات اقتصادی ضمن تشریح برنامه دولت برای اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها و استدلالهای کارشناسی مبنی بر لزوم اختصاص 40هزار میلیارد تومان برای این منظور در سال 1389، به برخی شبهات و انتقادات درباره پیشنهاد دولت در لایحه بودجه از جمله ایرادات فاحش محاسبات مرکز پژوهش‌های مجلس پاسخ داد.

در اطلاعیه دبیرخانه کارگروه تحولات اقتصادی ‌آمده است: از مهمترین موضوعات مطرح در بودجه سال 1389، موضوع منابع حاصل از هدفمند کردن یارانه‌ها بود که دولت مطابق قانون ملزم شده است صد درصد وجوه واریزی به حساب سازمان هدفمند کردن یارانه‌ها را در قالب بودجه سنواتی پیش‌بینی نماید. دولت در ادامه فعالیتهای کارشناسی خویش در یک سال گذشته پیشنهادی مبنی بر اختصاص رقم 40 هزار میلیارد تومان (براساس ماده 12 قانون) و در نتیجه 8 هزار میلیارد تومان به دولت را در قالب بودجه سنواتی سال 1389 پیشنهاد نمود. اهمیت این پیشنهاد به اندازه ای بود که جناب آقای رئیس جمهور شخصاً در صحن علنی مجلس حضور یافته و ضمن بیان استدلالات این پیشنهاد، به عنوان رئیس قوه مجریه مسئولیت اجرای آن را پذیرفته و بارها تاکید نمودند که اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در قالب عدد پیشنهادی دولت امکان پذیر است و می‌تواند ما را به اهداف اولیه طرح که همانا برقراری عدالت، اصلاح الگوی مصرف، جلوگیری از اتلاف منابع، حذف قاچاق سوخت و افزایش کارایی و بهره‌وری است نزدیک سازد و چنانچه مطالعات دولت ایجاب می‌نمود که این کار در قالب سناریوی 20 هزار میلیارد تومان صورت پذیرد قطعاً بر همان اساس عمل می‌نمود.

به هر حال مجلس عدد پیشنهادی دولت را تصویب نکرد، لیکن چون در روزهای اخیر نامه‌هایی در روزنامه‌ها از سوی برخی نمایندگان از جمله جناب آقای دکتر توکلی ریاست مکرز پژوهش‌های مجلس منتشر شده است، لازم است به منظور تنویر افکار عمومی ‌استدلالات دولت در خصوص درج عدد 40 هزار میلیارد تومان را به استحضار ملت شریف ایران رسانده شود:

دبیرخانه کارگروه تحولات اقتصادی تصریح کرده است: قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در قالب 16 ماده مشخص، تمامی ‌اجزاء، چارچوبها و روش‌های هدفمند کردن یارانه‌ها را با جزئیات کامل بیان نموده است.

در این قانون مشخص شده که حامل‌های انرژی چگونه قیمت‌گذاری شوند، طی چه زمانی قیمت‌ها اصلاح شوند، اصلاحات غیرقیمتی (در بخش برق) چگونه صورت پذیرد، چقدر درآمد آزاد شود، آب و فاضلاب چگونه قیمت‌گذاری شود، 8 کالا و خدمت اساسی یعنی گندم، برنج، روغن نباتی، شکر، شیر، خدمات پستی، ریلی و هواپیمایی چند ساله هدفمند شوند، اصلاحات غیرقیمتی در آرد و نان چگونه صورت پذیرد، منابع حاصله به چه گروه‌هایی و بابت چه چیزهایی و با چه روش‌هایی و از طریق منابع بانکی اختصاص یابد. این پول چگونه مدیریت شود و سازمان متولی آن از چه نوع تشکیلاتی برخوردار باشد، هیأت امناء آن چه کسانی باشند و ... .

بنابراین قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به تفصیل نحوه اجرای این طرح بزرگ را مشخص نموده است. شایان ذکر است موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها در قوانین برنامه سوم و چهارم نیز آمده بود اما در تمامی ‌این قوانین تنها دولت را مجاز کرده بود که نسبت به هدفمند کردن یارانه کالاهای مشخصی (تقریباً مشابه همین کالاهایی که در قانون اخیر آمده است) تا پایان برنامه مربوطه اقدام نماید و اصلاً با این حزئیاتی که در قانون اخیر آمده وارد جزئیات موضوع نشده بود. بدیهی است دولت در قالب این قانون بایستی در اصطلاح ادبیات برنامه‌ریزی تاکتیک‌ها و روش‌های اجرایی را برای اجرای بهینه قانون طراحی نماید.

به منظور تدوین بسته اجرایی سوالات فراوانی در خصوص اجرای بهینه این قانون در دولت مطرح بود که بایستی پاسخ کارشناسی آن استخراج می‌شد. سوالاتی از قبیل اینکه: اصلاحات قیمتی در چند گام و با چه شیبی صورت پذیرد؟ سبد کالایی در هر گام اصلاح قیمتی چه کالاهایی باشد؟ حمایت‌های مربوط به تولید با چه مبنایی صورت پذیرد؟ حمایت از خانوارها چگونه صورت پذیرد و غیره، که حاصل مطالعات کارشناسی جمع بندی ذیل بود:

1. در حال حاضر مجموع یارانه پرداختی کشور (پنهان و آشکار) برای حامل‌های انرژی حدود یکصد هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود (شایان ذکر است که این عدد با تغییر قیمت فوب حامل‌های انرژی تغییر می‌کند).

اصلاح قیمت حامل‌های انرژی باید در تعداد گام‌های کمتری صورت پذیرد چرا که افزایش گام‌ها منجر به تحمیل هزینه‌های بیشتری به جامعه می‌شود. استدلال برای اینکه چرا باید تعداد گام‌های اصلاح قیمت کمتر باشد عبارت است از:

الف) هر اصلاح قیمتی انتظار تورمی ‌جدیدی با خود به همراه می‌آورد به طور مثال اگر بخواهیم این کار را در هر سال انجام دهیم با تصویب بودجه در هر سال برنامه پنجم، انتظارات تورمی‌ جدیدی را به اقتصاد تحمیل خواهیم نمود. انتخاب گام‌های بیشتر برای اصلاح قیمت‌ها به معنای تحمیل انتظارات تورمی ‌به همان تعداد به اقتصاد و جامعه است که با عنایت به غیرقابل پیش‌بینی بودن می‌تواند در بدبینانه‌ترین حالت حتی طرح را با شکست مواجه نماید.

ب) به دلیل وجود حساسیت‌های متفاوت مصرف‌کنندگان حامل‌های انرژی، اصلاحات در محدوده‌ای از قیمت می‌تواند منجر به صرفه‌جویی و دادن علائم صحیح به اقتصاد شود و در غیراین صورت آثار مثبت آن در تغییر رفتار عاملین اقتصادی اتفاق نخواهد افتاد. به عبارتی در اصلاحات قیمتی متناظر با عددی چون 20 هزار میلیارد تومان، مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، انگیزه لازم برای اصلاح الگوی مصرف و تولید را نخواهند دانست.

ج) در صورتی که شیب اصلاح قیمت در مرحله اول اندک باشد همچنان منابع قابل توجهی باید برای واردات بنزین و گازوئیل از محل درآمد‌های این قانون صورت پذیرد که این به معنای تحمیل هزینه بالا به اقتصاد می‌باشد. جالب است که این نکته حتی در دفاعیات طرفداران عدد 20 هزار میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق نیز بیان شد!

د) مهمترین و اثربخش‌ترین گام برای اجرای قانون باید گام اول باشد تا اهداف اولیه طرح تحقق یابد. در صورتی که در گام اول نتوانیم اصلاحات لازم را انجام دهیم همچنان قاچاق و واردات سوخت و روش‌های ناکارا در تولید ادامه خواهد یافت و این به معنای از بین رفتن منابع است.

بدین منظور کارگروه تحولات اقتصادی برای کاهش هزینه‌های اجرای طرح و افزایش سرعت واکنش به اصلاحات قیمتی، 9 بسته سیاستی تنظیم نموده است که می‌تواند سطح تحمل عاملین اقتصادی در واکنش به اصلاحات قیمتی را در گام اول افزایش دهد و مسیر را برای اصلاحات قیمتی در گام‌های بعدی فراهم سازد.

هـ) سرعت اندک اصلاحات قیمتی به معنای دسترسی به منابع نقدی کمتر قابل توزیع و کاهش توان حمایتی دولت برای خانوارها و تولیدکنندگان می‌باشد. شوک اولیه اصلاحات قیمتی علائمی‌ به تولیدکنندگان جهت تغییر تکنولوژی و فرایندهای تولید برای بهینه‌سازی انرژی می‌دهد و انجام آن نیاز به منابع لازم در اقتصاد کشور دارد.

هر چه دولت بتواند این منابع را به میزان کافی در اختیار آنها قرار دهد به دلیل وجود انگیزه کافی (ناشی از اصلاح قیمت) فرایند تغییر تکنولوژی سریع‌تر اتفاق خواهد افتاد. از طرف دیگر اختصاص مبالغ اندک به خانوارها منجر به کاهش فشارهای اجتماعی خواهد شد.

و) حامل‌های انرژی معمولاً با نسبت‌های مختلفی قابلیت جانشینی با یکدیگر را دارند لذا هرگونه اصلاح قیمت موثر در یک حامل باید (با رعایت نسبت جانشینی فنی) همراه با اصلاح قیمت سایر حامل‌ها باشد. سرعت اصلاحات کمتر به معنای محدودیت در اعمال جانشین‌های قیمتی می‌باشد. به طور مثال اگر قیمت گاز خانگی اصلاح شود ولیکن قیمت برق اصلاح نشود، خانوارها وسایل برقی (به طور مثال بخاری برقی، اجاق برقی ...) را جایگزین می‌کنند.

ز) هر گونه تغییری در مدیریت سیاسی کشور اعم از قوه مجریه و مقننه می‌تواند آینده و سرانجام قانون را با مشکلات احتمالی مواجه نماید. لذا با توجه به طرح موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها در دولت نهم و تصویب آن در دولت دهم و مجلس هشتم، انجام اصلاح قیمت‌ها در دولت و مجلس فعلی ارجح و از اطمینان بیشتری برخوردار است.

با عنایت به موارد مذکور جمع بندی کارشناسی دولت آن بود که تعداد گام‌های اصلاح قیمتی کاهش یابد و گام اول از وزن بیشتری برخوردار باشد.

از طرف دیگر یکی از سوالات اساسی طرح، آثار تورمی ‌آن در اقتصاد کشور می‌باشد. در این خصوص مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ‌طی گزارشی به بررسی آثار تورمی‌ سناریوهای 40 هزار میلیارد تومان (سناریوی پیشنهادی دولت) و سناریوی 20 هزار میلیارد تومان (سناریوی مصوب مجلس) و سناریوی 10 هزار میلیارد تومان (سناریوی پیشنهادی آقای دکتر توکلی) پرداخته و ادعا نموده که سناریوی 40 هزار میلیارد تومان 73 درصد تورم به اقتصاد تحمیل می‌نماید. این گزارش در حین بررسی پیشنهاد دولت انعکاس وسیعی در بین نمایندگان مجلس و همچنین جامعه (از طریق انتشار آن در روزنامه‌ها و سایت‌های خبری) داشت.

کارگروه تحولات اقتصادی بارها تأکید داشته که انتشار و بزرگنمایی ارقام تورم در جامعه می‌تواند آثار نامطلوبی را برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در برداشته باشد و از آنجا که ین ارقام به دلایلی که بدان اشاره می‌شود از پشتوانه کارشناسی لازم برخوردار نیست، تنها هزینه‌های اجرای آن را برای مردم افزایش می‌دهد. چرا که فعالان اقتصادی و مردم نسبت به آمار و اطلاعات منتشره از سوی مجامع رسمی‌ حساس هستند.

محاسبات مرکز پژوهش‌های مجلس با استفاده از جدول داده- ستانده صورت پذیرفته است که در برآورد جهش قیمت یک سیاست، نسبت به سایر روش‌ها از جمله روش‌های تعادل عمومی، برنامه‌ریزی مالی و اقتصادسنجی از قدرت و دقت پیش‌بینی به مراتب کمتری برخوردار است به همین دلیل در مدل‌های پیش‌بینی آثار تورمی‌ کاربرد ندارد. در این ارتباط لازم است توجه شود که تمامی ‌روش‌های کمی‌ موجود در علم اقتصاد برای تحلیل آثار تورمی‌ چنین اصلاح قیمتی با محدودیت‌های بسیاری برخوردارند و اساساً برآوردهای مبتنی بر روندهای تاریخی یا گذشته‌نگر متغیرهای کلان فاقد توانایی لازم برای ارزیابی آثار اصلاح ساختاری چون هدفمند کردن یارانه‌ها هستند.

1. مدل داده - ستانده به دلیل آنکه تنها سمت عرضه اقتصاد را مورد توجه قرار می‌دهد و بر پایه تکنولوژی‌های موجود سال پایه جدول تشکیل و طراحی می‌شود، از قابلیت لازم برای پیش‌بینی صحیح برخوردار نیست. جدولی که در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مورد استفاده قرار گرفته جدول داده- ستانده سال 1383است که بر پایه جدول سال 1378 بروز شده و از این رو با شکاف 10 ساله ای روابط حاکم بر بخش‌های اقتصاد را شبیه‌سازی می‌کند و ظرفیت لحاظ کردن اصلاح در رفتارهای تولیدی و مصرفی را ندارد.

2. ضریب تأثیر افزایش قیمت حامل‌ها بر سطح قیمت‌های پایه که مبنای برآورد تورم در این گزارش است با توجه به اینکه از روش داده – ستانده استنتاج شده یک ضریب حساسیت کاملاً خطی را تحمیل می‌نماید که در صورت اصلاح ساختاری قابلیت تحلیل‌های بعدی را ندارد.

3. در مدل مرکز پژوهش‌ها آثار اصلاح قیمت بر مصرف و آثار کاهش مصرف اعمال نشده است.

4. همانطور که به دفعات توسط مسئولین ذیربط اعلام شده قانون هدفمند کردن یارانه‌ها می‌بایست همراه با 9 بسته سیاستی آن مورد توجه قرار گیرد. در مدل مرکز پژوهش‌ها با افزایش قیمت حامل‌های انرژی (براساس سناریوی مورد نظر) اثر جهش قیمت محاسبه شده است. این روش در صورتی از صحت لازم برخوردار بود که دولت به دنبال آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی بود نه هدفمندکردن یارانه‌ها به عبارت دیگر از آنجا که منابع آزاد شده از اصلاح قیمت مجدداً برای حمایت از خانوارها و تولیدکنندگان براساس روش‌های مصوب در بسته‌های حمایتی به عاملین اقتصادی اختصاص خواهد یافت لذا این مدل از کارایی لازم برخوردار نیست. برای مثال براساس ماده 8 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها 30 درصد منابع به بخش‌های کشاورزی، صنعت، حمل و نقل، صادرات غیرنفتی و شرکت‌های تولید انرژی اختصاص می‌یابد و بدین منظور همچنان بخش‌های مربوطه مورد حمایت قرار خواهند گرفت. این حمایت با 2 هدف جلوگیری از افزایش قیمت تمام شده و تسریع در اصلاح تکنولوژی بخش‌های مربوطه به منظور بهینه سازی انرژی صورت می‌پذیرد که هیچ جای پایی در مدل مرکز پژوهش‌ها ندارد.

5. در تمامی ‌سناریوهای مرکز پژوهش‌ها قیمت حامل‌های انرژی برای همه بخش‌ها یکسان دیده شده است در حالیکه مطابق با مفاد قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و روش‌های اجرایی پیش‌بینی شده در بسته‌ها و در راستای حمایت از بخش‌های مختلف قیمت‌های تبعیضی و ترجیحی اعمال خواهد شد. در این ارتباط دولت بررسی‌های تفصیلی را در بخش‌های مختلف اقتصادی انجام داده و بالاخص در خصوص 2 حامل برق و گاز طبیعی، سناریوها به گونه‌ای طراحی شده که با استفاده از روش‌های حمایتی و قیمت‌های تبعیضی بخش‌های تولیدی خصوصاً انرژی بر با حداقل افزایش قیمت تمام شده مواجه شوند. در سمت خانوارها نیز اصلاح قیمت برق و گاز به گونه‌ای اعمال می‌شود که خانوارهای کم‌مصرف (دهک‌های پایین درآمدی) با کمترین افزایش قیمت مواجه شوند. هیچ یک از این موارد در مدل مرکز پژوهش‌ها دیده نشده است.

با توجه به موارد ذکر شده محاسبات مدل مرکز پژوهش‌ها در خصوص تورم که انعکاس وسیعی در جامعه، افکار عمومی ‌و نمایندگان مجلس شورای اسلامی‌داشته است از ارزش کارشناسی برخوردار نبوده و تنها منجر به نگران کردن مردم، عاملین اقتصادی و دامن زدن به انتظارات تورمی‌در اقتصاد گردیده است .


در مجموع اگر چه اصلاح قیمت یک سیاست محوری در قانون هدفمند کردن یارانه‌ها است اما با سیاست‌های تکمیلی و جبرانی کامل می‌شود. برای مثال در بخش صنعت 23 رشتة صنعتی که سهم بالایی در زنجیرة تولید کشور داشته و نسبت به سایر صنایع انرژی برتر هستند (مانند فولاد، آلومینیوم و سیمان) شناسایی شده و با اختصاص منابع مشخصی در بستة صنعت، وزارت صنایع و معادن مکلف شده که حمایت‌های لازم را برای جلوگیری از افزایش قیمت تمام شده و حمایت از تغییر تکنولوژی آنها بعمل آورد. در این بسته پیش‌بینی شده که با اصلاح جدول استهلاک هزینة تغییر تکنولوژی در بنگاه‌ها کاهش یابد. یا در بسته کشاورزی منابعی برای حمایت از مرغداری‌ها و دامپروری‌ها که عموماً از سوخت زیادی استفاده می‌نمایند پیش‌بینی شده است. اصلاح قیمت انرژی منجر به کاهش مصرف سوخت آنها خواهد شد اما بستة حمایتی وزارت کشاورزی آثار آن را بر قیمت گوشت مرغ و دام جبران خواهد نمود. امروزه تمامی ‌کشورهای دنیا از بخش کشاورزی حمایت می‌کنند اما نه در قالب روش‌های ناکارای کنونی متداول در کشور ما. در بسته سیاستی جدید حمایت‌های لازم از بخش کشاورزی در قالب روش‌هایی صورت خواهد پذیرفت که بتواند در افزایش تولید و بهره‌وری موثر باشد. یا در بسته حمل و نقل درون شهری و برون شهری دقیقاً آثار اصلاح قیمت بنزین و گازوئیل بر حمل بار و مسافر محاسبه شده و منابع لازم برای حمایت از حمل و نقل عمومی‌ (اتوبوس، مترو، تاکسی)، نوسازی ناوگان مسافربری و کامیون‌ها، دیده شده است. این منابع به صورت جبران زیان، یارانه سود تسهیلات و وجوه اداره شده در اختیار فعالیت‌های تولیدی قرار خواهد گرفت. انجام این اصلاحات نیاز به منابعی دارد که در قالب سناریوی 20 هزار میلیارد تومان امکانپذیر نیست.

لذا دولت همچنان معتقد است که رقم 40 هزار میلیارد تومان از غنای کارشناسی لازم برخوردار بوده و تمهیدات لازم برای اجرای آن را اندیشیده است و می‌تواند گامی ‌مطمئن، موثر و سنجیده در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در سال اول اجرای آن باشد. علی القاعده دولت می‌تواند به آثار سازنده اقدامی ‌که مبنای کارشناسی آن را متقن می‌داند اطمینان کند و دغدغه آن برای انجام کاری که فاقد اثر بخشی لازم است جدی است.

منبع ما : http://www.598.ir/view.aspx?Id=2033
 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 11:13 صبح | نظرات دیگران()

ذوب آهن با شکست "لورکوزن "آلمان قهرمان جهان شد

تیم والیبال نشسته ذوب‌آهن اصفهان با شکست "لورکوزن" آلمان، عنوان قهرمانی سومین دوره مسابقات باشگاه‌های جهان را از آن خود کرد.

به گزارش ایرنا، تیم والیبال نشسته ذوب آهن اصفهان که به نمایندگی از کشورمان در مسابقات قهرمانی باشگاه های جهان در مصر حضور دارد، امشب در دیدار نهایی این رقابتها به مصاف لورکوزن آلمان رفت و این تیم را شکست داد.

نماینده والیبال نشسته ایران که در شش دیدار گذشته خود در این دوره از مسابقات موفق به شکست سه بر صفر حریفان شده بود، در این دیدار نیز 3 بر صفر و با امتیازات 25 بر 12، 25 بر 14 و 25 بر 19 نماینده کشور آلمان را شکست داد و به مقام قهرمانی دست یافت.

سومین دوره مسابقات والیبال نشسته قهرمانی باشگاه های جهان با حضور 10 تیم، اول فروردین ماه جاری در بندر "پورت سعید" مصر آغاز شد و با تکرار قهرمانی ذوب آهن به پایان رسید. نمایندگان کشورمان عنوان قهرمانی دو دوره گذشته این رقابتها را در اختیار دارند.

دیدار رده بندی این رقابتها را دو تیم قزاقستان و مصر برگزار کردند که مصر توانست در این دیدار به مقام سومی دست یابد.
نمایندگان کشورهای انگلستان، عراق، اوکراین، آمریکا، مصر، الجزایر، مراکش، آلمان، ایران و قزاقستان در این رقابتها شرکت داشتند.

منبع ما : http://www.jahannews.com/vdcjoteviuqeyiz.fsfu.html


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 11:9 صبح | نظرات دیگران()

گره خوردگی جریان ادبی کشور با جریان روشنفکری چپ!

جهان _سرویس فرهنگی:
فرهاد جعفری نویسنده رمان پر تیراژ "کافه پیانو" در گفتگویی عنوان کرده ،نویسندگان ما دارای یک نوع گرایش و خوانندگان ما دارای گرایشی دیگر هستند و چون تفکر غالب جامعه در پنج -شش دهه گذشته همین بوده ،نویسندگانی که امروزه تعلق خاطرشان به طبقه متوسط و حتی مرفه است ،سعی می کنند چنان بنویسند که نویسندگان بزرگ و صاحب سبک پیشین نوشته اند و همین مسئله رابطه خواننده و نویسنده را مخدوش میکند.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر جهان ،نویسنده رمان "کافه پیانو"در ادامه این گفتگو عنوان کرده ایراد اصلی ادبیات کشور ما گره خوردگی این جریان با جریان روشنفکری چپ بوده است.جعفری که با ویژه نامه نوروزی پنجره به گفتگو پرداخته است در ادامه عنوان می کند که فضای داستانهای ما معمولا به طبقات فرودست و فقیر مربوط می شود،اما کسی که بیشترین وقت مطالعه و قدرت خرید کتاب را دارد ،طبقه متوسط به بالاست.

نویسنده پرفروشترین رمان سال 87 در ادامه این گفتگو ضمن انتقاد از وضعیت داستانی کشور گفته:متاسفانه نویسندگان در حین نوشتن ،تعلق طبقاتی خود را فراموش می کنند .ضمن اینکه نویسنده دوست دارد شاعرانه بنویسد تا اثرش پیچیده به نظر برسد و این عوامل باعث فراری شدن خوانندگان می شوند.

منبع ما : http://www.jahannews.com/


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در جمعه 89/1/6 و ساعت 11:7 صبح | نظرات دیگران()
<   <<   106   107   108   109   110   >>   >
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا